Thai køkken har en interessant historie

Thailandske retter er en skilling et dusin, men hver skål er fantastisk med sin egen smag og funktioner. Det varme og krydrede thailandske køkken bærer fem grundlæggende smag: krydret, sur, sød, salt og bitter. Den sidste er valgfri. Thai mad er berømt for sin brug af friske urter og krydderier. Ingredienserne hjælper med at harmonisere alle smag, hvilket gør retterne meget lækre og appetitlige.

Traditionelt tager thailandsk madlavning meget tid at forberede sig på. Derfor kræver madlavning masser af samarbejde og teamwork, der involverer familiemedlemmerne til at tilberede det sammen som et familiemåltid.

Maden forklarer det thailandske liv og dets traditioner, skikke og kultur. Thailandske familier er store og veltrikkede. Ved madlavning hjælper thailandske familiemedlemmer hinanden som et team. Ved madlavning af karriretter hjælper børn med let arbejde som at nippe basilikumblade, og voksne presser kokosnødkød og pund chili og krydderier.

I moderne tid er det meget lettere at lave thailandsk mad, da alle ingredienserne er tilgængelige i supermarkeder, men der er kritik af, at det mangler traditionelle standarder fra fortiden.

Ensemble med 4 køkkener

Selvom det betragtes som et enkelt køkken, er thailandsk mad mere en sammensmeltning af køkkener, der svarer til de fire hovedregioner i landet:  Nord- , Nordøst- (eller Isan), Central og Syd. Hvert køkken deler lignende fødevarer eller afledte fødevarer fra nabolandene.

Central

Central Thailands madssmag er moderat med urter og sukker. Karryretter og retter med kokosmælk stammer fra det centrale Thailand.

Nordlige

Det nordlige Thailand kan prale af lette smag med et lille krydderi, der ikke er så varmt.

Nordøstlige

Nordøstlige Thailand er stærkt påvirket af Laos. Lap og Tom Sabb er meget krydret og stærk smagende og viser indflydelse. Nordøstlige thailændere kan lide stærke smag og krydderier.

Syd

Det sydlige Thailand viser en stærk smag af mad med krydrede urter, som gurkemeje og kokosmælk. De mest populære eksempler er Kaeng Leang, Kaeng Tai-play og Kua Kling.

Chinese Touch

Flere populære retter i Thailand var oprindeligt kinesiske retter introduceret til Thailand af kinesiske indvandrere.

Hvorfor Thai er en international favorit?

  • Smag : Den unikke smag i hver skål er blandt en af ​​de mange grunde til, at thailandsk mad er populær blandt udlændinge.
  • Dekoration:  Thai mad har en attraktiv dekoration, der fremkalder appetitter. Thai frugt- og grøntsagsudskæring er en kunst, der introduceres til retter, der får dig til at føle dig fascineret af den sarte tilberedning.
  • Harmoni : Thai mad kan tages harmonisk med enhver anden mad. For eksempel Pad Kaprao som spaghetti sauce og Nam-prig Pao, chili pasta, som en sandwich fyldning eller brød spredning.

Så næste gang du nyder Thai mad på nogen af ​​de  thailandske restauranter , skal du  bare reflektere over dens arv. Du vil forstå, at thailandsk mad afspejler folkelig visdom, kunst og thailandsk kultur og egenskaber hos thailandske mennesker. Det taler også om deres delikate smag, disciplin, adfærdsregler, kunstneriske smag og menneskelige forhold. Det thailandske køkken er ikke kun mad, det er en udvidelse af en stor kultur.

© 2020 The Royal Budha

Call Us